Quornfilet met currysaus en ratatouille

09/06/11 om 16:33 - Bijgewerkt om 16:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 quornfilets
  • 1 appel, geschild en in stukjes
  • 1 stukje gember, fijngesneden
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 dl sojaroom light
  • 1 middelgrote ui, in stukjes
  • 1 bokaal schorseneren
  • 2 middelgrote tomaten
  • verse koriander
  • 1 tl korianderzaad
  • currypoeder naar smaak
  • komijn

Bereidingswijze

Stoof de ui kort in boter. Doe er de appel, gember en koriander bij, laat kort meestoven, bestrooi met currypoeder en blus de warmte met witte wijn. Giet de bouillon en room erbij en laat inkoken tot sausdikte.

Pocheer ondertussen de quornfilets in bouillon, net onder het kookpunt.

Dompel de tomaten in kokend water en pel. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij ook de schorseneren in kleine stukjes en bak kort in boter.

Zeef de saus. Doe er de tomaten, schorseneren, verse koriander en een snuifje komijn bij. Dien op met basmatirijst.

Onze partners