Quinoasalade met tofoe en olijven

13/04/16 om 13:56 - Bijgewerkt om 13:59

Quinoasalade met tofoe en olijven

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 280 g quinoa (te koop in de natuurvoedingswinkel)
  • 8 lente-uien
  • 24 ontpitte zwarte olijven
  • 24 sprietjes bieslook
  • sap van 3 limoenen
  • 4 el olijfolie
  • 200 g tofoe
  • peper van de molen en grof zout

Bereidingswijze

Spoel de quinoa onder koud stromend water. Voeg 2,5 keer zoveel lichtgezouten water toe en kook de quinoa 10 à 15 min. Laat nadien afkoelen tot lauw. Schil en snij de lente-uien fijn. Hak 20 olijven en 20 sprietjes bieslook fijn.

Doe de quinoa in een slakom en kruid met het limoensap, een straaltje olijfolie, peper en zout. Voeg de lente-uien, olijven en het bieslook toe. Snij de tofu in blokjes en doe bij de salade. Schep goed om en zet 1 u. koel weg. Verdeel de quinoasalade nadien over 4 glazen en werk af met de resterende sprietjes bieslook en 4 in plakjes gesneden olijven.

Tip: de hoeveelheden in dit recept zijn bedoeld voor normale porties, maar u kunt de salade ook als hapje serveren. In dit geval is er genoeg voor 12 glaasjes.

Lees meer over:

Onze partners