Quiche van halfvolle bloem met spinazie

09/06/11 om 08:50 - Bijgewerkt om 08:50

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 1 taart:

  • 250 g halfvolle bloem
  • 5 g zout
  • 120 g blokjes zachte boter
  • 2 el water
  • 1 losgeklopt ei
  • 4 eieren
  • 5 dl verse room
  • 50 g geraspte gruyère
  • peper, zout en een mespuntje nootmuskaat
  • 200 g jonge spinazie
  • 10 blaadjes rode zurkel
  • 4 el pijnboompitten

Bereidingswijze

Meng voor het kruimeldeeg de bloem met het zout in een grote kom en doe er de blokjes zachte boter bij. Kneed met de vingertoppen tot een homogeen kruimeldeeg. Doe er het water en het losgeklopt ei bij. Haal het deeg uit de kom en leg het op een bebloemd werkoppervlak. Kneed gedurende 2 à 3 minuten met de handpalmen. Rol het deeg uit tot 4 mm dikte. Bekleed er een beboterde keramieken of porseleinen ronde bakvorm mee. Zet ten minste 1 uur in de ijskast, zodat de boter in de bloem opstijft. Klop de eieren los met een garde en meng er de room en de geraspte kaas onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet een fijne laag van het beslag in de bakvorm en verdeel er de gespoelde spinazie- en zurkelblaadjes en de pijnboompitten over. Eindig met de rest van het beslag. Bak de quiche in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180°C.

Lees meer over:

Onze partners