Quiche met witloof, peren en brie

09/06/11 om 10:00 - Bijgewerkt om 10:00

Geef je waardering

Quiche met witloof, peren en brie

Ingrediënten

Voor 4 :

  • bladerdeeg (uit het koelvak van de supermarkt)
  • mosterd met kaneelsmaak
  • 4 stronken witloof
  • 2 peren
  • 2 stukken brie
  • zonder korst
  • 2 dl room
  • 4 eieren
  • 100 g gemalen kaas
  • paksoi
  • knoflook
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Kook het witloof bijna gaar in lichtjes gezouten water en laat de groente zeer goed uitlekken. Spreid het bladerdeeg uit in een ronde bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in. Smeer een laagje kaneelmosterd over de bodem. Leg de stronken witloof, in de lengte gesneden, in stervorm in de bakvorm. Leg daartussen de partjes peer en de stukken brie.

Kluts de eieren en de room en giet het mengsel over het witloof, de peren en de brie. Bestrooi met wat geraspte kaas. Zet de bakvorm minstens driekwartier in een voorverwarmde heteluchtoven (180°C). Dien de quiche op met paksoi, in reepjes gesneden en kort gebakken met knoflook in olijfolie.

Lees meer over:

Onze partners