Quiche met Tripel Abdijbier

09/06/11 om 09:06 - Bijgewerkt om 09:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor de deeg:

  • 500 g Anco Patisseriebloem
  • 30 g boter
  • 10 g zout
  • 1 fles Tongerlo Tripel Blond Abdijbier 8°

Voor de vulling:

  • 4 preistaven
  • 40 g boter
  • 100 g Ganda Ham
  • 1 scheut Tongerlo Tripel Blond Abdijbier 8°
  • 1/4 l room
  • 8 eieren
  • muskaatnoot
  • zout en peper

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom en leg de boter en het zout in het midden. Voeg ongeveer de helft van het bier toe tot het deeg kneedbaar wordt.Verpak het deeg in een vochtige doek en zet het een nacht koel. Snijd de preiwitten fijn en fruit ze, zonder ze te laten verkleuren, in 30 g boter.Giet een scheut bier bij de prei en laat ze zachtjes stoven onder deksel. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de ham in fijne reepjes, bak ze zachtjes in wat boter en voeg ze bij de prei. Breng de room met een kwart liter bier aan de kook. Kluts 5 eieren en 3 eierdooiers en kruid de struif met een beetje zout, veel peper en een snuifje muskaatnoot. Klop beetje bij beetje door de kokende bierroom en zeef het geheel. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter en bedek er een taartvorm mee. Doorprik de bodem een paar keer met een vork. Schep de preistoverij in de vorm en overgiet die met eierbeslag. Laat 20 minuten bakken in de oven.

Lees meer over:

Onze partners