Quiche met kip en dragon

09/06/11 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:34

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 kippenborst
  • 1 pakje verse dragon
  • 2 uien
  • zout & peper
  • 2 grote tomaten
  • 1 Chavroux-geitenkaas, 150 g
  • 4 eieren
  • een weinig boter
  • 4 dl magere room
  • 1 dl melk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220° C. Leg het uitgerolde deeg in een vorm en bedek bodem en wanden. Snij de randen af. Leg droge bonen op de bodem om te voorkomen dat het deeg omhoog komt.

Zet de vorm 10 minuten in een oven van 220°C. Snij de kip in blokjes en bak met een weinig versneden dragon, peper en zout in boter. Stoof de versneden uien glazig. Snij de tomaten in blokjes.

Breng het vlees met de uien, tomaten, geitenkaas, eieren, room, melk, versneden dragon, peper en zout samen in een kom en meng. Vul de vorm met het beslag, versier de bovenkant met dragonblaadjes en zet 20 tot 30 minuten in de oven tot het eierbeslag gaar is. Haal uit de oven, laat 10 minuten rusten, verwijder de vorm en serveer de quiche warm of koud.

Lees meer over:

Onze partners