Quiche met kip en dragon

© Getty

Deze heerlijke quiche met blokjes kip, zachte geitenkaas en stukjes tomaat is lekker zowel warm als koud.

Nodig voor een quiche

  • 1 kippenborst
  • 1 pakje verse dragon
  • 2 uien
  • zout & peper
  • 2 grote tomaten
  • 1 zachte geitenkaas (150 g)
  • 4 eieren
  • een weinig boter
  • 4 dl magere room
  • 1 dl melk
Zo maak je de quiche met kip
  1. Verwarm de oven voor op 220° C. Leg het uitgerolde deeg in een vorm en bedek bodem en wanden. Snij de randen af. Leg droge bonen op de bodem om te voorkomen dat het deeg omhoog komt.
  2. Zet de vorm 10 minuten in een oven van 220°C. Snij de kip in blokjes en bak met een weinig versneden dragon, peper en zout in boter. Stoof de versneden uien glazig. Snij de tomaten in blokjes.
  3. Breng het vlees met de uien, tomaten, geitenkaas, eieren, room, melk, versneden dragon, peper en zout samen in een kom en meng.
  4. Vul de vorm met het beslag, versier de bovenkant met dragonblaadjes en zet 20 tot 30 minuten in de oven tot het eierbeslag gaar is.
  5. Haal uit de oven, laat 10 minuten rusten, verwijder de vorm en serveer de quiche met kip warm of koud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content