Quatre-quarts met vruchten

Baking madeleines and cupcakes in oven © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Een topklassieker en de makkelijkste cake die je ooit kunt maken.

Een topklassieker en de makkelijkste cake die je ooit kunt maken.

Voor 6 tot 8 gebakjes

4 eieren

het gewicht van de eieren aan suiker

het gewicht van de eieren aan zachte boter

het gewicht van de eieren aan tarwebloem

1 zakje vanillesuiker

2 eetlepels rum

  • 180 g vruchten naar keuze: stukjes appel of peer, grofgehakte noten, rode vruchtenā€¦

Bereiding

1. Scheid de dooiers zorgvuldig van het wit. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een schuimig mengsel. Voeg afwisselend en beetje bij beetje de zachte boter en de bloem toe en daarna de vanillesuiker en de rum. Meng goed.

2. Spatel de tot sneeuw geklopte eiwitten voorzichtig onder het deeg.

3. Bedek de bodem van goed ingevette cakevormpjes met vruchten en vul ze verder op met deeg (tot twee derde van de hoogte).

4. Laat 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content