Quatre-quarts met vruchten

10/06/11 om 13:13 - Bijgewerkt om 13:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 tot 8 gebakjes:

  • 4 eieren
  • het gewicht van de eieren aan suiker
  • het gewicht van de eieren aan zachte boter
  • het gewicht van de eieren aan tarwebloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels rum

180 g vruchten naar keuze: stukjes appel of peer, grofgehakte noten, rode vruchten...

Bereidingswijze

Scheid de dooiers zorgvuldig van het wit. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een schuimig mengsel. Voeg afwisselend en beetje bij beetje de zachte boter en de bloem toe en daarna de vanillesuiker en de rum. Meng goed.

Spatel de tot sneeuw geklopte eiwitten voorzichtig onder het deeg. Bedek de bodem van goed ingevette cakevormpjes met vruchten en vul ze verder op met deeg (tot twee derde van de hoogte). Laat 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven.

Lees meer over:

Onze partners