Puree van spliterwten

High angle view of green food in bowl on table © Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Van de erwtenpuree maak je met een soeplepel mooie groenteballetje die je serveert met pompoentjes.

Van de erwtenpuree maak je met een soeplepel mooie groenteballetje die je serveert met pompoentjes.

Voor 4 personen

300 g spliterwten

3 sjalotjes

1 prei

1 blokje groentebouillon

500 g pompoentjes (artisjok van Jeruzalem)

1 soeplepel olijfolie

2 soeplepels sesamzaad

2 knoflookteentjes

2 soeplepels peterselie

zout

Bereiding

1. Laat de spliterwten twee uur vóór gebruik weken. Laat uitlekken.

2. Snipper de sjalotjes, snijd de prei fijn. Laat in een kookpot ‘zweten’, voeg het bouillonblokje toe samen met de geplette look, en overgiet met een liter water. Laat op een zacht vuur 30 minuten sudderen. Breng op smaak met zout.

3. Snijd de pompoentjes ongepeld in schijfjes. Laat ze gedurende 10 à 15 minuten in een stoomkoker koken, laat op keukenpapier uitlekken. Bestrooi vervolgens met sesamzaadjes, bestrijk lichtjes met olie en laat aan weerszijden in een pan kleuren.

4. Vorm met behulp van een soeplepel groenteballetjes van de erwtenpuree. Dien op met de pompoentjes, bestrooid met gehakte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content