Puree van spliterwten

10/06/11 om 14:32 - Bijgewerkt om 14:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 300 gram spliterwten
  • 3 sjalotjes
  • 1 prei
  • 1 blokje groentebouillon
  • 500 gram pompoentjes (artisjok van Jeruzalem)
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 2 soeplepels sesamzaad
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 soeplepels peterselie
  • zout

Bereidingswijze

Laat de spliterwten twee uur vóór gebruik weken. Laten uitlekken. De sjalotjes snipperen, de prei fijnsnijden. In een kookpot laten 'zweten', het bouillonblokje toevoegen samen met de geplette look, en met een liter water overgieten. Op een zacht vuur 30 minuten laten sudderen. Op smaak brengen met zout. De pompoentjes ongepeld in schijfjes snijden. Ze gedurende 10 à 15 minuten in een stoomkoker laten koken, op keukenpapier laten uitlekken. Vervolgens bestrooien met sesamzaadjes, lichtjes met olie bestrijken en aan weerszijden in een pan laten kleuren. Met behulp van een soeplepel groenteballetjes vormen van de erwtenpuree. Opdienen met de pompoentjes, bestrooid met gehakte peterselie.

Lees meer over:

Onze partners