Pruimenchutney

  • Moeilijkheid

Nodig :

750 g pruimen

3 grote zure appels

3 grote uien

3 grote onrijpe tomaten

100 g rozijnen

2 teentjes knoflook

4 Spaanse pepertjes

1/4 l azijn

500 g witte suiker

een snuifje zout

De pruimen doormidden snijden en ontpitten. De appels schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. De uien schillen en klein snijden. De tomaten in kokend water dompelen, huid en zaden verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. De knoflook pellen en de teentjes klein snijden. De Spaanse pepertjes in plakjes snijden. De azijn en de suiker verwarmen en de suiker al roerende oplossen. De rest van de ingrediënten toevoegen. Alles door elkaar roeren en laten koken tot de chutney de gewenste consistentie heeft bereikt. De pruimenchutney opdienen bij gebakken of gebraden rood en wit vlees.

Pol Dewaele serveert zijn pruimenchutney bij rundsgebraad met uien. Het gebraden vlees flambeert hij met cognac. Het wordt opgediend met een aardappel in de schil en een maïskolf, die, zoals hij in Zuid-Amerika leerde, in de groentesoep werd meegekookt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content