Provençaalse saus

14/06/11 om 08:53 - Bijgewerkt om 08:53

Geef je waardering

Provençaalse saus

Ingrediënten

Voor 4:

  • 5 fijngehakte sjalotten
  • 4 fijngehakte tenen knoflook
  • olijfolie
  • 6 gepelde tomaten
  • peper en zout
  • kruidentuil (1 tak tijm, 1 laurierblad en 3 peterseliestengels samengebonden met keukentouw)
  • suiker
  • droge witte wijn
  • fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

Stoof de sjalot en knoflook aan in olijfolie. Hak de tomaten fijn en voeg toe, kruid met peper en zout. Voeg de kruidentuil en een snuif suiker toe en laat 25 minuten zacht pruttelen. Werk de saus af met een scheut droge witte wijn en fijngehakte peterselie.

* Eventueel kunt u deze basissaus verder afwerken met bijvoorbeeld plakken gestoofde champignon, fijngehakte paprika en andere aromatische groenten.

Lees meer over:

Onze partners