Provençaalse madeleines met olijfolie

  • Moeilijkheid

Voor 12 grote madeleines:

140 g suiker

130 g bloem

2 eierdooiers

3 eieren

1 snuifje zout

5 g bakpoeder

100 g geklaarde boter

1 el olijfolie

24 halve gekonfijte zwarte olijven

Klaar de boter: verwarm de boter in een steelpannetje en schep met een lepel het schuim af. Laat lauw worden. Meng met een houten lepel, zonder een emulsie te maken, de hele eieren en dooiers, suiker, bloem, zout en bakpoeder. Meng er zonder kloppen de geklaarde boter en de olijfolie door. Giet het deeg in de beboterde en met bloem bestoven madeleineplaat en strooi in elke vorm twee halve olijven (ze mogen niet helemaal in het beslag verdwijnen). Laat 30 minuten rusten in de koelkast. Zet vervolgens 15 minuten in de oven bij 180°C.

Haal uit de oven, stort meteen op een rooster en leg de madeleines op hun zij om af te koelen.

Kies fijne, zoete olijfolie met amandel- en honingaroma, uit de Haute-Provence.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content