Provençaalse daube

08/06/11 om 18:14 - Bijgewerkt om 18:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8:

  • 2 kg rundstoofvlees
  • 150 g fijngesneden gerookt spek, in reepjes
  • 2 grofgehakte uien
  • 5 tenen knoflook
  • fijngesneden stukjes sinaasappelschil van 1 sinaasappel
  • 4 grote wortelen, in grove stukken
  • 4 uien, in grote stukken
  • 8 pruimtomaten, in vieren gesneden
  • 500 g champignons, in schijfjes
  • 1 handvol zwarte, ontpitte olijven

Marinade:

  • 2 uien, in vieren gesneden
  • 4 wortelen
  • bouquet garni
  • 1 fles rode wijn (CÃ'te du Rhone)
  • 1 glas rodewijnazijn

Bereidingswijze

Snij het vlees in stukken, marineer minstens 6 uur. Giet de marinade af en bewaar. Dep het vlees droog en kook het vocht van de marinade tot de helft in. Bak het spek. Haal uit de pan en bak de ui goudbruin in het spekvet.

Haal de ui uit de pan. Laat het vet heet worden en voeg eventueel wat olijfolie toe. Bak het vlees aan. Roer de aanbaksels los met een scheut marinade en breng alles over in een stoofpot. Voeg versneden knoflook, de groenten, sinaasappelschil, kruiden en groenten van de marinade en de ingekookte marinade toe, met wat water. Laat afgedekt 4 uur zacht pruttelen.

Voeg aan het einde de zwarte olijven toe. Serveer de 'daube' met gnocchi, pasta of gekookte aardappelen met peterselie.

Onze partners