Pronkglaasje van asperges en kalfszwezeriken

10/06/11 om 14:16 - Bijgewerkt om 14:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 1 bundel asperges
  • 250 g hartzwezeriken
  • 4 eetlepels mayonaise
  • een scheutje room
  • 1 koffielepel mierikswortelpasta
  • fijngesnipperde bieslook
  • aspergescheutjes (facultatief)
  • roze peperbolletjes
  • 1 takje dille
  • enkele druppels citroensap

Bereidingswijze

De kalfszwezeriken spoelen, 24 uur in gezouten water laten weken en regelmatig het water verversen. De zwezeriken pocheren of stomen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. De asperges schillen, koken, koud laten worden, in blokjes snijden en mengen met de zwezerik. De zelfgemaakte mayonaise aanmaken met mierikswortel, aspergesap, citroensap, peper van de molen, fleur de sel (of gewoon zout) en een beetje room. Roer dit sausje met de roze peperbolletjes, versnipperde bieslook en dille onder de mengeling van zwezerik en asperges. Schep deze salade in een elegant, groot cocktailglas en versier met aspergescheuten (facultatief).

Onze partners