Preitaart met snoekbaars

09/06/11 om 10:55 - Bijgewerkt om 10:55

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier personen :

  • 150 g preiwit
  • 250 g bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 1 dl melk
  • 1 dl room
  • 200 g vers visvlees van snoekbaars
  • 50 g boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

Snij het schoongemaakte preiwit in blokjes en bak het 5 minuten in boter. Laat goed uitlekken en afkoelen. Bekleed de taartvorm van 20 cm diameter met bladerdeeg, prik met een vork hier en daar in de bodem. Bekleed die bodem met een vel aluminiumfolie en een handvol gedroogde bonen. Bak de taartbodem 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C. Verwijder de folie en de bonen. Snij het visvlees in blokjes. Klop de eieren op met de melk en de room, kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg de blokjes prei en vis toe. Goed mengen. Giet het mengsel in de taartbodem en laat 30 min bakken in een oven van 180° C. Dien warm op en geef er een seizoensalade bij.

Lees meer over:

Onze partners