Preisoepje met vis

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 stuks prei

2 uien

30 g boter

1 l visbouillon

4 zeetongfilets

1 dl room

1 theelepel kerriepoeder

peper en zout

preischeutjes voor de garnering.

Snijd het wit van de preistengels en bewaar het groen. Snijd het preiwit in ringetjes, was ze en dep ze droog. Verhit de boter en stoof er de preiringen en de gehakte uien in aan. Voeg de visbouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Neem ondertussen vier mooie blaadjes preigroen. Laat ze 2 minuten blancheren in kokend water en dan uitlekken. Leg een blaadje preigroen op elke visfilet en rol beide samen op. Steek het rolletje desnoods vast met een houten prikker. Laat de visrolletjes 10 Ć  12 minuten stoven. Verwijder de prikkers en snijd elk rolletje in drie plakken.

Klop de room met het kerriepoeder op tot een dikke slagroom.

Mix de gare soep en breng ze op smaak met peper en zout. Schik drie plakjes vis midden in elk diep bord en schep er de soep omheen. Leg met behulp van twee eetlepels een knoedeltje slagroom op de vis en garneer met preischeutjes. Serveer onmiddellijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content