Preisoep met lente-ui en bieslookolie

2466845

Deze preisoep met originele smaaktoets is snel gemaakt na een drukke werkdag. De bieslookolie en de lente-ui geven de soep een frisse smaak.

Deze preisoep met originele smaaktoets is snel gemaakt na een drukke werkdag. De bieslookolie en de lente-ui geven de soep een frisse smaak.

Voor 4 personen

2 preien

1 ui

olijfolie

4 l groentebouillon

peper en zout

1,5 dl room

6 stuks lente-ui

Voor de bieslookolie

1 bos bieslook

2 dl olijfolie

zout

1. Snijd de bieslook fijn en mix fijn met de olijfolie en zout. Laat uitlekken door een fijne zeef. Laat rusten.

2. Snijd preien en ui grof, stoof aan in olijfolie, bevochtig met bouillon en breng aan de kook.

3. Laat de soep gaarkoken. Mix fijn, kruid met peper en zout en werk af met room.

4. Serveer met in fijne ringen gesneden lente-ui en met een streep bieslookolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content