Prasa (Ragout van prei)

09/06/11 om 08:48 - Bijgewerkt om 08:48

Geef je waardering

Ingrediënten

atenVoor 4:

  • 4 grote preien
  • 2 wortelen
  • 1 aardappel
  • 1 klein bosje selderijblaadjes
  • 1 dl olijfolie extra vierge
  • 1 fijngehakte middelgrote ui
  • 1 kop gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaat
  • 1 laurierblaadje
  • 1 bouillonblokje
  • 1 flinke koffielepel suiker
  • 3 el witte-wijnazijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

Maak de prei schoon en snijd ze in rondjes van 3 Ã 4 cm dik. Schil de wortelen en de aardappel. Snijd de wortelen in plakjes en de aardappel in blokjes. Spoel de selderijblaadjes onder koud stromend water en snijd ze in kleine reepjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de prei met de ui in aan. oeg de rest van de ingrediÃ"nten toe en laat afgedekt gaarstoven. werk af met de witte-wijnazijn en kruid met peper en zout.

Onze partners