Praline met kardemom en olijfolie

01/12/16 om 10:10 - Bijgewerkt om 10:10

In Perfecte pralines Gold geeft meesterchocolatier Jean-Pierre Wybauw al zijn chocoladegeheimen prijs. Erg leuk voor wie de chocoladebasis al onder de knie heeft en nog leuker voor wie van deze bijzondere praline mag voorproeven!

Praline met kardemom en olijfolie

Praline met kardemom en olijfolie © Perfecte Pralines Gold

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

(Voor ong. 125 stuks)

Eerste laag:

  • 175 g boter
  • 450 g donkere chocolade
  • 50 g olijfolie

Tweede laag:

  • 150 g room
  • 4 g kardemompoeder
  • 0,5 g Maldonzout
  • 30 g sorbitol of glycerol
  • 25 g dextrose
  • 410 g witte chocolade

Bereiding

• Roer voor de eerste laag de boter glad. Voeg er achtereenvolgens de voorgekristalliseerde chocolade en de olie bij.

• Strijk een zeer dunne laag chocolade op een glanzende folie.

• Plaats onmiddellijk in de nog vloeibare chocolade een kader van 4 mm dikte.

• Laat de chocolade uitkristalliseren alvorens hierop de ganache te gieten.

• Strijk mooi egaal en laat opstijven.

• Begin ondertussen aan de tweede laag. Meng alle ingrediënten samen, met uitzondering van de chocolade,en breng tot aan het kookpunt.

• Laat volledig afkoelen alvorens er de voorgekristalliseerde chocolade door te mengen.• Plaats een kader van 4 mm dikte op de eerste laag. Strijk hierin onmiddellijk de ganache.

• Laat voldoende uitkristalliseren alvorens te ontvormen.

• Verdeel met een draadsnijapparaat op de gewenste afmetingen.

• Dompel in donkere chocolade. Druk onmiddellijk een reliëfdecor op de vloeibare chocolade.

Uit: Perfecte pralines Gold , Jean-Pierre Wybauw (Lannoo, € 100.)

Onze partners