Potje met garnalen en gesmolten boter

09/06/11 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 30:

  • 50 cl fumet van grijze garnalen
  • 10 cl room
  • 750 g garnalenboter
  • 1 kl foelie
  • 1 kl cayennepeper
  • citroensap
  • peper en zout
  • 1 kg grijze garnalen

Voor de garnalenboter:

  • 750 g diepgevroren grote IJslandse garnalen (gepeld)
  • 750 g boter

Bereidingswijze

Voor de garnalenboter: ontdooi de IJslandse garnalen en hak ze in de cutter in stukjes. Schep ze dan in een kookpan samen met de boter. Breng het geheel zachtjes tot het kookpunt en laat 30 minuten trekken.

Wanneer de boter een roze kleur heeft en naar garnaal smaakt, doet u de garnalenboter door een zeef.

Laat de fumet inkoken tot 10 cl. Voeg er de room aan toe en laat nog lichtjes inkoken. Haal van het vuur en giet in een diepe kom.

Laat eventjes afkoelen, voeg er beetje bij beetje de gesmolten boter bij en klop met een klopper tot emulsie. Voeg citroensap en de kruiden bij de emulsie.

Proef of de garnalenboter niet te sterk smaakt in de bouillon. Voeg, als dat zo is, nog wat boter toe, heel zachtjes om de emulsie niet te breken.

Voeg er dan de grijze garnalen bij en meng goed. Schep het mengsel in individuele potjes.

Zet de potjes in de koelkast en wacht minstens 12 uur alvorens op te dienen.

Onze partners