Poon met rinse kruidenroom, aardappelen en artisjokken

© Getty
Voor 4 personen
  • 8 poonfilets, met huid
  • 500 g krielaardappelen
  • 2 artisjokbodems, gekookt
  • 150 g dikke zure room
  • 1 bosje bieslook
  • 10 basilicumblaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 el citroensap
  • olijfolie extra vierge
  • 1 sjalotje
  • zeezout
  • peper
Bereiding
  1. Borstel de aardappelen schoon en snijd ze doormidden. Verwarm de oven tot 180°C. Schik de aardappelen in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Besprenkel met olijfolie en kruid met grof zout en blaadjes rozemarijn. Zet de schaal in de oven tot de aardappelen gaar zijn.
  2. Snijd de stelen en de bladeren van de artisjokken, verwijder het hooi. Snijd de bodems in blokjes en kook deze bijna gaar in water met wat zout en citroensap. Giet het water af en bak de blokjes kort in olijfolie. Versnipper de bieslook en het basilicum en meng met de zure room. Kruid met peper en zout.
  3. Bak de visfilets op de huidkant in een pan met antikleeflaag. Kruid met peper en zout en keer voorzichtig. Meng de aardappelen en de artisjokken, besprenkel met citroensap en een scheut olijfolie en verdeel over warme borden. Leg de vis op de mengeling en breng op elke filet een lepeltje kruidenroom aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content