Poon met linzen en paprika

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

8 poonfilets

200 gram linzen

2 lente-uitjes

azijn

4 rode paprika’s

olijfolie

zout en peper

1 dl gevogeltebouillon

worcestersaus

100 gram parmezaan

Week de linzen voor en kook ze in water (zie aanwijzingen op de verpakking). Giet het kookvocht af en breng de groente op smaakt met enkele druppels azijn, een scheut olijfolie, peper, wat zout en versnipperde lente-ui. Pof de paprika’s in een hete oven, tot de huid zwartgeblakderd is. Verwijder huid en zaden met een puntmesje. Snijd het vlees van twee paprika’s in lamellen, doe in een kom en meng met olijfolie, peper en zout. Mix het vlees van de twee overgebleven paprika’s en wat gevogeltebouillon, voeg enkele druppels worcestersaus, olijfolie, peper en zout toe. Zeef en verwarm de saus. Trek de parmeraankaas in schijven en etaleer deze op de bodem van vier stalen ringen. Bak de kaas tot koekjes in een oven van 180°C. Bak de visfilets op de velkant goudbruin in een pan met antikleeflaag met olijfolie. Schik de linzen in het midden van vier borden. Leg de vis op de linzen en breng de repen paprika en de saus rond de linzen aan. Versier met een koekje van kaas.

Bereidingstijd: 50 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content