Poolse asperges

© Getty

De Poolse versie van de klassieke asperges, met een sausje op basis van een hardgekookt ei.

Voor 4 personen
  • 1 kg asperges
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • verse kruiden (kervel, bieslook, peterselie)
  • paneermeel
Bereiding
  1. Schil de asperges en snijd de stengels allemaal op dezelfde lengte af.
  2. Breng een pan water met wat zout en suiker aan de kook en laat de asperges 20 minuten koken. Kook tegelijkertijd het ei totdat het hard is. Was de verse kruiden en hak ze fijn.
  3. Smeer een overschaal in met wat boter, giet de asperges af en leg ze in de schaal. Plet het ei met een vork.
  4. Doe de boter in een pan en laat deze lichtbruin worden. Voeg er het paneermeel, de kruiden, het geplette ei, zout en peper aan toe. Roer goed en giet de saus over de asperges.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content