Pompoenwafels

05/04/18 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

Pompoen als ontbijt is misschien niet het eerste waaraan je 's ochtends denkt. Maar deze pompoenwafels zijn het proberen waard! In dit recept gebruik je havermout als vervanging voor tarwebloem. De speculaaskruiden maken er een smaakfeestje van en de kurkuma kleurt de wafels mooi geel. Serveer ze warm met een klontje boter en ahornsiroop.

Pompoenwafels

© Gezond fastfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 8 wafels

  • 1 oranje- of flespompoen
  • 200 g havermeel (of gemalen havermout)
  • 200 ml amandelmelk
  • 6 eieren
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl baksoda
  • snufje zout
  • roomboter voor het bakken

Bereiding

  1. Zet een pan, tot de helft gevuld met water, op het vuur en breng aan de kook. Snijd ondertussen de pompoen (niet schillen) in kleine stukjes en verwijder de zaden. Kook de pompoen in circa 15 minuten gaar. Giet af en weeg 400 gram af, bewaar de rest voor later gebruik (voor bijvoorbeeld soep, puree of meer wafels).
  2. Doe de pompoen en overige ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een egaal beslag.
  3. Vet beide kanten van het wafelijzer in met boter met behulp van een bakkwast. Schenk het beslag in het midden van het wafelijzer (hoeveelheid hangt af van de grootte van het wafelijzer, ik neem een kleine soeplepel per keer) en verdeel het beslag met behulp van een lepel of spatel. Bak de wafels 2 tot 3 minuten. Herhaal en zorg dat je het wafelijzer elke keer opnieuw invet.

Tip

Pompoenwafels

© Karakter Uitgevers

Bereidingswijze

Wafels zijn makkelijk om in grote hoeveelheden te bereiden, verdubbel gewoon de ingrediënten uit het recept. Je kunt ze een aantal dagen in de koelkast bewaren of invriezen. Warm de wafels op in de broodrooster.

Uit: Gezond fastfood, Nora French (Karakter Uitgevers, 19,99 euro)

Bereidingswijze

Onze partners