Pompoentian met komijn

09/06/11 om 08:56 - Bijgewerkt om 08:56

We blijven in dezelfde regio en serveren er een witte Châteauneuf-du-Pape Cuvée du Pas de la Mule '99 bij. Deze wijn is verkrijgbaar via www.delhaizewineword.be

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 400 gram pompoen, geschild en in plakken van 1,5 cm dik
  • 1 uitje
  • 3 teentjes look
  • 50 gram boter
  • 10 gram bloem
  • 20 cl melk
  • 10 gram komijnzaadjes
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze

Breng water aan de kook in een kookpan. Blancheer de plakken pompoen kort: ze moeten beetgaar zijn. Wrijf de binnenkant van een tian in met een lookteentje. Leg er de pompoenschijven in. Snij het uitje en het lookteentje zeer fijn en laat verglazen in de boter. Zeef er de bloem over. Klop er met een garde geleidelijk de melk door. Laat enkele minuten doorkoken zoals bechamelsaus. Kruid met zout, peper en komijn. Overgiet de pompoenschotel met de saus en strooi er de gemalen parmezaan over. Bak gedurende 15 minuten in de oven op 170°C.

Onze partners