Pompoentajine met gedroogde vijgen

© Isopix

Een lekkere vegetarische tajine op basis van pompoen, kikkererwten en vijgen en heerlijk gekruid met koriander, komijn en kaneel. Serveer de pompoentajine met brood of couscous.

Voor 4 personen
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 750 g pompoen
  • 1/2 blik (400 g) kikkererwten
  • 200 g tomatenblokjes (vers of uit blik)
  • 3 gedroogde vijgen
  • 1 pakje verse koriander
Bereiding
  1. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de specerijen toe en fruit 1 minuut.
  2. Schil de pompoen en verwijder de zaadjes en vezels. Snijd het pompoenvlees in grote stukken en voeg deze toe aan de pan. Roer tot de pompoen bedekt is met olie en specerijen. Laat enkele minuten stoven. Doe dan de kikkererwten en tomaten in de pan.
  3. Snijd de vijgen in reepjes en voeg ze toe, samen met 4 dl water. Breng aan de kook.
  4. Draai het vuur lager en laat 45 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is en het vocht is ingekookt. Hak de koriander fijn en roer deze vlak voor het opdienen door de pompoentajine. Dien op met brood of couscous.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content