Pompoentajine met gedroogde vijgen

09/06/11 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • Â1/4 tl cayennepeper
  • 2 tl gemalen komijn
  • Â1/2 tl gemalen koriander
  • Â1/2 tl gemalen kaneel
  • 750 g pompoen
  • Â1/2 blik (400 g) kikkererwten
  • 200 g tomatenblokjes (vers of uit blik)
  • 3 gedroogde vijgen
  • 1 pakje verse koriander

Bereidingswijze

Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de specerijen toe en fruit 1 minuut. Schil de pompoen en verwijder de zaadjes en vezels. Snij het pompoenvlees in grote stukken en voeg deze toe aan de pan. Roer tot de pompoen bedekt is met olie en specerijen. Laat enkele minuten stoven. Doe dan de kikkererwten en tomaten in de pan. Snij de vijgen in reepjes en voeg ze toe, samen met 4 dl water. Breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 45 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is en het vocht is ingekookt. Hak de koriander fijn en roer deze vlak voor het opdienen door de tajine. Dien op met brood of couscous.

Lees meer over:

Onze partners