Pompoentaart

10/06/11 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:26

Geef je waardering

Pompoentaart

© Diane Hendrikx

Ingrediënten

Voor 8-10:

  • 450 g pompoenvlees
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 1 el kandijsiroop
  • 75-100 g lichtbruine suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kruidnagel
  • 1/2 tl gember
  • 2,75 dl room
  • 1 el bruine rum

Voor het deeg:

  • 150 g bloem
  • 1 el poedersuiker
  • een snuifje zout
  • 75 g boter
  • 50 g fijngehakte pecannoten
  • 1 eierdooier
  • 1-2 el koud water
  • 1 eiwit

Bereidingswijze

Maak eerst het deeg: meng de bloem met de poedersuiker en het zout. Wrijf er de boter door. Voeg de pecannoten, eierdooier en het water toe. Meng snel tot een glad deeg. Zet 30 minuten koel weg.

Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg dun uit en bekleed er een diepe taartvorm van 21 cm doorsnede mee. Prik gaatjes in het deeg en bestrijk met het losgeklopte eiwit. Bak 25 minuten.

Stoom de pompoen gaar en pureer. Meng met de eieren en eierdooier. Verwarm de siroop, suiker naar smaak, specerijen en room tot een homogeen mengsel. Roer door de pompoenpuree en voeg de rum toe. Giet in de taartvorm en bak nog 35 à 40 minuten tot de vulling net gestold is.

Serveer lauw of op kamertemperatuur.

Lees meer over:

Onze partners