Pompoensoep met 'virtueel spek'

09/06/11 om 17:58 - Bijgewerkt om 17:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 à 6 personen:

  • 1 kg pompoen
  • 100 gram boter
  • 1,5 liter melk
  • 3 dl room
  • 80 gram ambachtelijk gerookt spek
  • zout, peper

Bereidingswijze

Snijd 1 kg geschilde pompoen in dobbelsteentjes van 2 à 3 cm. Laat een kwartier onder deksel slinken in 100 gram boter. Giet er de koude melk bij. Kruid met zout en peper en kook gedurende 35 minunten op gematigd vuur. Mix de massa en voeg zo nodig wat melk toe.

Snijd het gerookte spek in dobbelsteentjes. Laat ze een kwartier op zacht vuur trekken in de room. Giet de room door een puntzeef en laat afkoelen. Klop de ingekookte room met speksmaak stijf: dat is het 'virtuele spek'. Vul een kom voor een derde met de pompoensoep. Werk af met 1 à 2 eetlepels 'spekroom'.

Bereidingstijd: 40 minuten.

Lees meer over:

Onze partners