Pompoensoep met tongsliertjes, garnalen en kruidenroom

10/06/11 om 12:41 - Bijgewerkt om 12:41

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8 personen:

  • 1 pompoen (3 à 4 kg)
  • 2 witten van prei
  • dille
  • 2 uien
  • 1 knoflookteentje
  • 2 takjes witte selderij
  • 200 g boter
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 l visfumet
  • 1 l water
  • 4 tongfilets
  • 200 g garnalen
  • 4 tomaten
  • 2 dl room
  • 1 el gehakte kervel
  • 1 el gehakte basilicum
  • 2 el gehakte peterselie
  • groen van lente-uitjes

Bereidingswijze

Thuis: Snij een deksel van de pompoen en hol hem uit met een ijsschep. Snij prei, selderij, knoflook en uien klein en stoof aan in boter. Voeg de stukjes pompoenvlees en laurier toe, giet visfumet en water erbij. Laat de soep 40 min. zacht koken, mix en zeef. Bekleed de wand van 8 beboterde cilindervormpjes (±8 cm ø) met tongfilets. Vul met garnalen. Plaats de vormpjes in een braadslede, giet de visfumet in de slede en dek af met aluminiumfolie. Pel de tomaten. Snij het vruchtvlees in blokjes en doe bij de soep. Klop de room half op en meng er de groene kruiden door.

Buiten: Plaats de soep op de grill van het kampvuur. Zet de warme soep vervolgens op de bakplaat met de tong erbij en laat de vis gaar worden. Giet de soep in de lege pompoen en zet die op tafel. Schik de tong in diepe borden, giet er wat soep bij. Werk af met kruidenroom, dille en groen van lente-uitjes.

* Eenvoudiger kan ook: doe vis, garnalen, tomaten en room direct in de soep.

Onze partners