Pompoensoep met pompoenchips

© Getty

Geen herfst zonder hartverwarmende pompoensoep, de pompoenchips zorgen voor een feestelijke twist.

Voor 4 personen
  • 1,5 kg pompoen (1 kg schoongemaakt gewicht)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el korianderzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 50 g boter
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 l lichte groentebouillon
  • enkele flinterdunne plakjes pompoen
  • arachideolie
  • zout en peper
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 Ā°C.
  2. Schil de pompoen en verwijder de pitten en vezels met een lepel. Snijd het vruchtvlees in parten en doe deze in een ovenschaal.
  3. Rooster het koriander- en venkelzaad in een droge pan en maal het fijn in een vijzel. Maak een pasta met de olijfolie, specerijen en knoflook en wrijf dit over de pompoenparten. Kruid met zout en peper en zet 40 minuten in de oven.
  4. Laat de boter smelten in een grote pan en fruit de uien: 10 minuten. Voeg de pompoen en de bouillon toe en pureer tot een gladde soep. Voeg meer of minder bouillon toe naar wens. Kruid met zout en peper.
  5. Verhit voor de pompoenchips voldoende arachideolie in een pan. Haal met een dunschiller enkele flinterdunne repen van een stuk pompoen. Laat de schil eraan voor een decoratief effect. Droog deze goed af met keukenpapier en frituur ze 1 minuut in de hete olie. Laat de pompoenchips uitlekken op keukenpapier en kruid met zout en peper. Dien de pompoensoep warm op met de pompoenchips.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content