Pompoensoep met gember, chili en pompoenpitolie

16/02/12 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:42

Geef je waardering

Pompoensoep met gember, chili en pompoenpitolie

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kleine pompoen
  • 1 grote ui
  • 1 grote aardappel
  • 3 el olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • 1/2 kleine rode Spaanse peper (chili)
  • 1 stuk verse gepelde gember van 3 cm
  • 3 dl room
  • peper en zout
  • pompoenpitolie
  • pindanoten of gedroogde pompoenpitten

Bereidingswijze

Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in grove stukken. Doe hetzelfde met de ui en de aardappel. Verhit olijfolie in een grote kookpot en fruit de groenten erin aan. Zet onder met bouillon, voeg fijngesneden chili en gember toe en breng aan de kook.

Kook de soep gaar en mix ze glad. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Serveer in diepe borden of kommen met een streep pompoenpitolie. Werk af met vers gepelde pindanoten of gedroogde pompoenpitten.

Lees meer over:

Onze partners