Pompoensoep met gember, chili en pompoenpitolie

Voor 4 personen
  • 1 kleine pompoen
  • 1 grote ui
  • 1 grote aardappel
  • 3 el olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • 1/2 kleine rode Spaanse peper (chili)
  • 1 stuk verse gepelde gember van 3 cm
  • 3 dl room
  • peper en zout
  • pompoenpitolie
  • pindanoten of gedroogde pompoenpitten
Bereiding
  1. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in grove stukken. Doe hetzelfde met de ui en de aardappel.
  2. Verhit olijfolie in een grote kookpot en fruit de groenten erin aan. Zet onder met bouillon, voeg fijngesneden chili en gember toe en breng aan de kook.
  3. Kook de soep gaar en mix ze glad. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.
  4. Serveer de pompoensoep met gember in diepe borden of kommen met een streep pompoenpitolie. Werk af met vers gepelde pindanoten of gedroogde pompoenpitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content