Pompoensoep met dooierzwammen en gekonfijte kastanjes

Voor 4 personen
  • 1 hokkaido, ± 0,5 kg
  • 3 dl room
  • 6 sprietjes bieslook
  • 200 g dooierzwammen
  • 1 el olijfolie
  • 50 g gekonfijte kastanjes
  • 1/2 kl fleur de sel
  • 1/2 kl vijfpepermengeling
Bereiding
  1. Snij de hokkaidopompoen in vieren en verwijder de schil en de pitten. Stoom de pompoen 15 minuten en mix fijn met 2,5 dl room en 4 eetlepels stoomvocht. Hou de pompoensoep warm.
  2. Spoel de bieslook, zwier droog en snipper fijn. Borstel de dooierzwammen schoon en snij de steeltjes bij. Bak de dooierzwammen 3 à 4 minuten in een braadpan met de olijfolie. Voeg de fijngehakte gekonfijte kastanjes toe.
  3. Schep de pompoensoep in diepe borden en verdeel er de gebakken dooierzwammen over, samen met de kastanjes. Druppel de rest van de room rond het garnituur en trek er een mooie cirkel van met het puntje van een mes.
  4. Werk af met de gesnipperde bieslook, fleur de sel en vijfpepermengeling. Serveer meteen.

Tip : vijfpepermengeling bestaat gewoonlijk uit witte, zwarte en groene peper, roze bessen en jamaicapeper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content