Pompoenmuffins

10/06/11 om 09:29 - Bijgewerkt om 09:29

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Circa 12 stuks

Voor het deeg:

  • 375 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje gist
  • 1 snufje zout
  • 1,5 dl appelsap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gr gare gepureerde pompoen (afgekoeld)
  • 6 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels citroenrasp (potje)

Voor de afwerking:

  • olijfolie
  • suiker

Bereidingswijze

Maak een deeg van alle ingrediënten. Laat het vervolgens 60 minuten rijzen onder een doek. Kneed er dan 2 eetlepels olijfolie doorheen, vervolgens weer een half uur laten rijzen. Verdeel het deeg in twaalf stukken en vorm deze licht in een bolletje, waarna u ze vervolgens in de met olijfolie ingevette muffinvorm doet. Bestrijk de muffins met olijfolie en strooi er een beetje suiker op. Bak de muffins, gedurende 20 minuten, op 200 °C in de oven. Snijd de muffins doormidden en serveer ze op een bordje met lobbig geklopte room zonder suiker.

U kunt de pompoen in dit recept vervangen door zoete aardappel. Ook kunt u in plaats van een muffinvorm papieren vormpjes gebruiken.

Lees meer over:

Onze partners