Pompoencrumble met kastanjes, spruitjes en truffelroom

22/12/11 om 15:22 - Bijgewerkt om 15:22

Geef je waardering

Pompoencrumble met kastanjes, spruitjes en truffelroom

Ingrediënten

Voor 8:

  • 1 butternutpompoen van 1 à 1,5 kg
  • 225 g voorgekookte kastanjes
  • 2 el olijfolie
  • 300 g spruitjes
  • 200 g gerijpte geitenkaas
  • 25 g amarettikoekjes
  • 125 g amandelpoeder
  • 100 g bloem
  • 100 g boter

Voor de truffelroom:

  • 6 tenen knoflook
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • 1 el wittetruffelolie
  • 50 g geraspte parmezaan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoen en schraap er de pitten uit. Schil de pompoen en snij in stukken van 2 à 3 cm. Doe in een ovenschotel. Verkruimel er de kastanjes over en overgiet met de olijfolie. Bak 30 minuten in de oven.

Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en halveer in de lengte. Blancheer 5 minuten in kokend gezouten water.

Maak de truffelroom: pel de knoflook en doe in een pan met de melk en room. Breng aan de kook, dek af en zet het vuur lager. Laat de knoflook op een laag vuur garen. Laat afkoelen en mix met de truffelolie en parmezaan.

Maak de crumble: maal de amaretti fijn met het amandelpoeder en de bloem. Snij de boter in blokjes, voeg toe aan de foodprocessor en verwerk tot een kruimelig mengsel. Hou apart. Haal de gebakken groenten uit de oven en verdeel er de spruitjes en geitenkaas over. Overgiet met de truffelroom en werk af met de crumble. Bak nog 20 à 30 minuten in de oven.

Onze partners