Pompoenbroodjes met pijnboompitten en gekonfijte sinaasappel
Voor 12:
Voor 12:
700 g kastanjepompoen
40 g boter
1 tl zout
40 g lichtbruine suiker
geraspte schil van 1 clementine
15 g verse gist
1 el warm water
350 g wit broodmeel
1 tl gemalen jamaicapeper (of speculooskruiden)
75 g pijnboompitten
50 g gekonfijte sinaasappelschil
2 el fijngehakte rozemarijn
1 ei, om te bestrijken
Schil en ontpit de pompoen. Snij het vruchtvlees in blokjes en weeg er 400 g van. Stoom deze gaar en pureer in een foodprocessor met de boter, het zout, de suiker en sinaasappelschil. Laat afkoelen tot lauw.
Verkruimel de gist in het warme water. Meng het broodmeel met de jamaicapeper in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de pompoenpuree en gist toe. Kneed tot zacht deeg; voeg eventueel een eetlepel lauw water of broodmeel toe. Laat 1 uur afgedekt rusten op kamertemperatuur.
Draai het deeg uit en kneed er de pijnboompitten, sinaasappelschil en rozemarijn onder. Verdeel het deeg in 12 porties en rol deze tot bolletjes. Laat nogmaals 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180°C en bak de broodjes 15 à 20 minuten. Eet ze op binnen de drie dagen.
Tip: heeft u geen verse gist, gebruik dan 7 g gedroogde gist en meng deze door het meel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier