Pompoenbroodjes met pijnboompitten en gekonfijte sinaasappel

22/12/11 om 15:23 - Bijgewerkt om 15:23

Geef je waardering

Pompoenbroodjes met pijnboompitten en gekonfijte sinaasappel

Ingrediënten

Voor 12:

  • 700 g kastanjepompoen
  • 40 g boter
  • 1 tl zout
  • 40 g lichtbruine suiker
  • geraspte schil van 1 clementine
  • 15 g verse gist
  • 1 el warm water
  • 350 g wit broodmeel
  • 1 tl gemalen jamaicapeper (of speculooskruiden)
  • 75 g pijnboompitten
  • 50 g gekonfijte sinaasappelschil
  • 2 el fijngehakte rozemarijn
  • 1 ei, om te bestrijken

Bereidingswijze

Schil en ontpit de pompoen. Snij het vruchtvlees in blokjes en weeg er 400 g van. Stoom deze gaar en pureer in een foodprocessor met de boter, het zout, de suiker en sinaasappelschil. Laat afkoelen tot lauw.

Verkruimel de gist in het warme water. Meng het broodmeel met de jamaicapeper in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de pompoenpuree en gist toe. Kneed tot zacht deeg; voeg eventueel een eetlepel lauw water of broodmeel toe. Laat 1 uur afgedekt rusten op kamertemperatuur.

Draai het deeg uit en kneed er de pijnboompitten, sinaasappelschil en rozemarijn onder. Verdeel het deeg in 12 porties en rol deze tot bolletjes. Laat nogmaals 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 180°C en bak de broodjes 15 à 20 minuten. Eet ze op binnen de drie dagen.

Tip: heeft u geen verse gist, gebruik dan 7 g gedroogde gist en meng deze door het meel.

Onze partners