Pompoen-kerriesoep

10/10/16 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:28

De verwarmende smaken van kerrie, gember en serranopeper passen goed bij elkaar. De zoete pompoen en romige kokosmelk worden in balans gebracht door het zure limoensap. Serveer warm.

Pompoen-kerriesoep

Uit: Super Soep © Manteau

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 1 kleine butternut (flespompoen), gehalveerd en pitten verwijderd
  • 1 el olijfolie
  • 115 g ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl fijngehakte serranopeper
  • stukje gemberwortel van 2,5 cm, geraspt
  • 6 dl water
  • 1 tl kerriepoeder
  • sap van 1/2 limoen
  • 1,2 dl light kokosmelk

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230° C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  2. Leg de pompoen met het snijvlak naar beneden op de bakplaat. Rooster hem 40 minuten in de oven, of tot hij gaar is. Schep het vruchtvlees uit de schil en weeg 675 g af. (Bewaar de rest voor een andere keer.)
  3. Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook, de serranopeper en de gember 4 minuten, of tot de ui glazig wordt en de knoflook lekker geurt.
  4. Voeg de pompoen en het water toe en breng alles op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 15 minuten zacht koken. Haal de pan van het vuur.
  5. Schep de soep in een blender en voeg het kerriepoeder, het limoensap en de kokosmelk toe. Pureer 45 seconden, tot de soep glad is.

Pompoen-kerriesoep

© Manteau

Uit: Super Soep, Alison Velásquez (Manteau, 19,99 euro)

Onze partners