Pompoen- en venkelroomsoep

10/06/11 om 13:17 - Bijgewerkt om 13:17

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 250 g pompoen
  • 250 g venkel
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 dl Lacroix Gevogeltefond
  • 1 dl room
  • 1 dl Tongerlo Dubbel Blond 6°
  • 200 g gekookte rivierkreeftenstaartjes
  • 4 takjes venkelgroen
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil en ontpit de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de venkel schoon en snijd ook die in stukjes. Verwarm de boter en olie in een antikleefpan en roerbak de blokjes pompoen, venkel en de ui. Schep goed om, draai het vuur lager en roer de fond door de groenten. Laat 30 minuten zachtjes gaarstoven.

Pureer de groenten met de staafmixer, roer het bier erdoor en na drie minuten goed doorwarmen ook de room. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rivierkreeftenstaartjes over voorverwarmde kommetjes en lepel de soep erover. Versier met takjes venkelgroen.

Tip: In plaats van rivierkreeftjes kan je ook grijze garnalen gebruiken.

Bereidingstijd: 40 minuten

Onze partners