Pompelmoes-kaneel met sorbet van citroen en basilicum

09/06/11 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:25

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 300 g suiker
  • 600 g water
  • 4à 5 kaneelstokken
  • pompelmoes
  • jonagold-appel
  • versgehakte walnoten of pistachenoten

voor de sorbet:

  • 1 kg suiker
  • 1 l water
  • 150 g basilicum
  • 1/2 l citroensap
  • 1 banaan

Bereidingswijze

Pompelmoes kaneel:

300 g suiker samen met 600 g water, 4 tot 5 kaneelstokken een 4 à 5-tal minuten laten koken en wegzetten.

De pompelmoes pellen en ontvliezen, schikken in een cirkelvorm op het bord, de siroop erover gieten samen met de julienne van Jonagold-appel en wat versgehakte walnoten (of pistaches).

Daarnaast een bolletje sorbet van citroen + vers gehakte basilicum leggen.

Sorbet van basilicum:

1 kg suiker + 1 l water koken + 150 g basilicum en daarna koelen.

1/2 l citroensap + 1 banaan + siroop draaien in sorbetière samen met de vers gehakte basilicum.

Recept: Wouter Keersmaekers - De Schone van Boskoop

Onze partners