Pollo al Andaluz

09/06/11 om 17:38 - Bijgewerkt om 17:38

Spanjaarden leven om te feesten en daar hoort lekker eten bij. Probeer eens [Pollo al Andaluz], een recept uit de verrukkelijke Andalusische keuken.

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kip van 1,5 kg
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el bloem
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte koriander
  • 1/2 theelepel geraspte gember
  • een weinig komijn
  • enkele draadjes saffraan
  • nootmuskaat
  • 1 flinke kop kippenbouillon
  • een scheut witte wijn
  • 100 g amandelen
  • 1 el honing
  • 200 g witte rijst
  • 2 el gepelde, getoaste en gezouten zonnebloempitten

Bereidingswijze

De in stukken geneden kip aan alle kanten bruinen in een pan met olijfolie. Kruiden met zout en peper. De ui klein snijden. Het knoflook pellen. Ui en knoflook stoven in olijfolie en bij de kip doen. De kip bestrooien met bloem en kort bakken, zodat de bloemsmaak verdwijnt. Peterselie, koriander, gember, komijn, saffraan en nootmuskaat toevoegen. De warmte in de pan blussen met witte wijn en de kippenbouillon in de pan gieten. Alles door elkaar roeren. Een uur onder deksel zachtjes stoven. De rijst koken in ongezouten water. De gekookte rijst bestrooien met gepelde, getoaste en gezouten zonnebloempitten. De amandelen goudbruin bakken in olijfolie. Een lepeltje honing toevoegen en alles door elkaar roeren. De amandelen karameliseren en over de kip strooien.

Lees meer over:

Onze partners