Polenta met Italiaans getinte salade en balsamicocrème

  • Moeilijkheid

Voor 4:

200 gr polenta

800 ml water

1 groentebouillonblokje

1/2 tl zout

een klontje boter

100 gr parmezaanse kaas

Balsamicocrème (te koop bij Delhaize)

250 gr raketsla, radicchio,…

2 sneetjes parmaham

Laat het lichtgezouten water met het bouillonblokje koken. Giet de polenta geleidelijk in het water onder voortdurend roeren. Laat ongeveer 3 minuten koken. Roer er een klontje boter en wat geraspte parmezaankaas door. Doe het mengsel in een lage schaal en laat afkoelen in de koelkast.

Verwarm de oven op 100°C en laat de parmaham in de oven drogen tot ‘crispy’.

Als de polenta is afgekoeld, is de massa stijf en kan men de polenta in de gewenste vorm snijden. Doe wat olijfolie in de grillpan, laat de pan heet worden en bak de polentakoekjes lichtbruin. Zet de koekjes nog even in de oven en laat nagaren.

Maak vier borden op met gewassen en gedroogde gemengde salade, koekjes gegrilde polenta, parmaham en streepjes balsamicocrème.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content