Plattekaastaart met rode neuzen

01/03/12 om 11:47 - Bijgewerkt om 11:47

Geef je waardering

Plattekaastaart met rode neuzen

Ingrediënten

Voor 8:

  • 350 g volvette plattekaas
  • 3 eieren, gesplitst
  • 100 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 dl slagroom
  • 8 gelatineblaadjes van 2 g, geweekt in koud water
  • 2 el water
  • 200 g rode neuzen
  • 1,5 dl water
  • verse frambozen, om te serveren (optie)

Voor de taartbodem:

  • 75 g boter
  • 100 g chocoladekoekjes
  • 100 g volkorenkoekjes

Bereidingswijze

Beboter een diepe bakvorm van 20 cm (liefst met losse bodem). Bekleed met bakpapier. Smelt de boter voor de taartbodem. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Druk dit mengsel aan op de bodem van de bakvorm. Zet koel weg.

Meng plattekaas, eierdooiers, 50 g suiker, vanille en slagroom met een elektrische mixer. Knijp de gelatine uit en doe in een pannetje met het water. Laat al roerend smelten. Roer al mixend door het kaasbeslag. Sla de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Spatel door het beslag. Schep in de bakvorm.

Hak de rode neuzen fijn en smelt op een laag vuur met het water. Laat kort afkoelen en druppel over het beslag, zodat een gemarmerd effect ontstaat. Zet 1 nacht koel weg om op te stijven. Ontvorm en snij in porties. Geef er eventueel verse frambozen bij.

Lees meer over:

Onze partners