Plakjes biefstuk met krokante groentjes, acaciahoning en vieux herbier

08/06/11 om 17:09 - Bijgewerkt om 17:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 g biefstuk (stuk van het middenrif, ontzenuwd)
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 100 gr fijngesneden venkel
  • 100 gr fijngesneden prei (groen en wit)
  • 100 gr jonge worteltjes in rondjes
  • 100 gr fijngesneden witte ui
  • 100 gr rauwe sojascheuten
  • 100 gr in staafjes gesneden courgette
  • 1 fijngehakt knoflookteentje
  • 1 eetlepel Chinese zwarte rijstazijn
  • 2 eetlepels acaciahoning
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel Chinese vijf kruiden
  • 1 stronkje citroenkruid
  • 100 gr vieux herbier (in schilfers)
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in plakjes van 5 millimeter dikte. Verhit de sesamolie in een wok en laat het vlees erin kleuren. Voeg daarna alle groenten toe, het knoflook en het in de lengte doormidden gesneden citroenkruid. Laat het geheel opnieuw een minuutje bakken, nog steeds op een heet vuur, en breng daarna op smaak met zout en peper. Deglaceer met azijn. Wanneer de azijn voor de helft verdampt is, voeg je de honing, de sojasaus en de vijf kruiden toe. Werk af met schilfers kaas en serveer onmiddellijk.

Onze partners