Pladijs, ui en aardappel

28/10/11 om 18:38 - Bijgewerkt om 18:38

Het recept van Olly Ceulenaere.

Geef je waardering

Pladijs, ui en aardappel

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 grote pladijzen, in filets
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 takjes tijm
  • 100 g boter
  • 1 kg uien
  • 1 l groentebouillon
  • 1 bundel jonge ui
  • 1 kg krielaardappelen (liefst van vastkokend ras)
  • 50 g Tierenteynpickles
  • mosterdsla
  • groene kruiden

Bereidingswijze

Schil de uien, versnijd ze en stoof ze in een pan met boter tot ze een mooie bruine kleur hebben. Bevochtig een deel ervan met groentebouillon en kook gaar. Mix het andere deel glad. Droog de puree in de oven (op 100°C met de ovendeur op een kier) en maal tot poeder. Haal de andere helft van de uien uit de bouillon, breng op smaak met peper en zout. Leng eventueel aan met wat melk.

Halveer de jonge ui, kruid en laat zonder vet kleuren in een pan met antiaanbaklaag.
Kook de krieltjes gaar in de uienbouillon en hou warm. Kook de bouillon in en laat de krieltjes in de siroop karamelliseren.

Fileer de pladijs en gaar de in schuimende boter met geplette knoflook, tijm en laurier.
Mix de pickles glad, kruid met peper.

Schik de ingrediënten op borden en versier met mosterdsla en frisse kervel.

Onze partners