Pladijs en Europese kreeft

18/12/12 om 13:57 - Bijgewerkt om 13:57

Een recept van Sébastien Ververken, sterrenchef van restaurant 't Convent.

Pladijs en Europese kreeft

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Kreeft
    Gekonfijte tomaat
    Limoenzeste
    Pastavellen

    Pladijsfilets
    Wortelen
    Sjalot
    Tijm
    Laurier
    Romanesco of groene torentjesbloemkool
    Paarse bloemkool

Bereidingswijze

Kreeft staart 3minuten garen in court bouillon.
Kreeft poot 8 minuten garen in court bouillon.
Pantser verwijderen.
Poot in dobelsteentjes snijden en kruiden met wat gekonfijte tomaat en limoenzeste.
Oprollen in vooraf gegaarde pastavellen.

Pladijsfilets garen in bruine boter.

Wortelen schillen, fijn snijden en aanstoven met sjalot, tijm en laurier.
Garen met gevogeltefond. Glad mixen.

Afwerken met romanesco en paarse bloemkool.(kort gegaard)

Een recept van Sébastien Ververken, sterrenchef van restaurant 't Convent.

Onze partners