Pizza met veel vlees

06/02/14 om 15:23 - Bijgewerkt om 15:23

Geef je waardering

Pizza met veel vlees

Ingrediënten

Voor 1:

  • 1 ronde kant-en-klare pizzabodem of 1 Libanees brood
  • 1/4 kopje barbecuesaus
  • 1 kopje pizzakaas of geraspte mozzarella
  • 1 kopje fijngesnipperde gebakken kip
  • 1 kopje fijngesnipperde gebakken steak
  • 1 kopje fijngesnipperd spek
  • 1 cabanossi (Italiaanse rookworst), in plakjes
  • 1/2 ui in dunne schijfjes (optie)
  • 1 el fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een pizzavorm lichtjes in.

Bekleed de vorm met de pizzabodem. Besmeer met barbecuesaus. Bestrooi met de helft van de kaas. Beleg met kip, fijngesnipperde steak, spek, plakjes cabanossi en indien gewenst ook ui. Bestrooi met de rest van de kaas.

Bak de pizza in 10 tot 12 minuten goudbruin en knapperig. Bestrooi met peterselie, snij in punten en dien op.

Tip: Zo'n 5 minuutjes vóór het einde van de baktijd kunt u nog twee eitjes breken boven de pizza.

Voorbereiding: 20 minuten, in de oven: 15 minuten.

Lees meer over:

Onze partners