Pizza met tonijn en mierikswortel

10/06/11 om 12:33 - Bijgewerkt om 12:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Deeg:

  • 300 g aardappelen
  • 250 g tot 300 g gewone bloem
  • 15 cl melk
  • 20 g verse gist

Vulling:

  • 100 g zure room
  • 30 g mascarpone
  • 15 tot 25 g geraspte mierikswortel
  • tonijn
  • zwarte peper

Bereidingswijze

-aardappelen koken en met een pureerzeef (passe-vite) tot puree draaien

-bloem toevoegen + melk (1 1/2 dl) + verse gist

-mengen en een 4 tal uren buiten de koelkast laten rijzen met deksel

-gerezen deeg, zeer dun uitrollen en bestuiven met bloem

-rechthoekige stukjes deeg bakken in oven van 250°C gedurende een 4-tal minuten

-na het bakken is deeg slap, je kan dit bewaren in een doos, een 2 tal dagen

Vulling:

-zure room + mascarpone + geraspte mierikswortel mengen

-tonijn in balkjes snijden, zwarte peper op doen en kort grillen of bakken aan alle kanten

-snij de tonijn in dunne plakken

-smeer op elke pizza een laagje mierikswortel crème, schik er de tonijnlapjes op en geef er een stipje wasabi bij (= Japanse mosterd)

-een weinig rauwkost wordt bij op het bord geserveerd

Recept: Kasper Kurdahl

Lees meer over:

Onze partners