Pitztaler oliebollen

05/08/14 om 17:47 - Bijgewerkt om 17:47

Geef je waardering

Pitztaler oliebollen

Ingrediënten

  • Ingrediënten deeg
    400 g bloem
    1 snufje zout
    2 eieren
    2 el rum
    50 g boter
    warm water om het deeg smeuïg te laten worden
    bakvet

    Ingrediënten vulling
    150 g gedroogde vijgen
    2 el jam van rode bosbessen
    kaneel en kruidnagelpoeder
    100 g gemalen maanzaad
    250 ml melk
    100 g suiker
    50 g boter
    citroenschil
    1 el rum volgens smaak

Bereidingswijze

Bereid alle ingrediënten voor het pastadeeg. Het is aanbevolen dit in drie stukken te verdelen en goed te kneden. Laat het deeg vervolgens een uur rusten. Ondertussen kunt u de vulling klaarmaken: Vijgen doordrijven, rode osbessenjam, kaneel en kruidnagelpoeder toevoegen. Daarna het maanzaad opkoken in de melk en dan suiker, boter, citroenschaal en rum toevoegen. Meng nu alles samen. Kort laten trekken. Rol het deeg nu uit tot een dikte van een mesrug. Leg een laagje van de vulling op de helft van het deeg en gebruik de andere helft om de vulling af te dekken. Aandrukken en vierhoeken uitsnijden met een deegradertje. Drijvend bakken in het vet.

Onze partners