Pittige tomatentaart

09/06/11 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 pak mix voor bladerdeeg of kant-en-klare bladerdeeg te koop in het grootwarenhuis.
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g boter
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el gedroogde tomatensaus
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • verse basilicum, rozemarijn en oregano
  • enkele kerstomaatjes
  • 2 eetlepels kappertjes

Bereidingswijze

Bereid het bladerdeeg zoals aangegeven op de verpakking. Beleg er een taartvorm mee, prik het deeg in en zet 10 minuten in een oven van 220°C. Fruit intussen de ui en de look in wat boter. Voeg de gehakte tomaten, tomatensaus en -puree toe. Breng pittig op smaak met peper en zout, cayennepeper en paprika. Laat de saus even sudderen en roer er op het einde de gehakte verse kruiden door. Vul de taart met de tomatenbereiding, schik er de gehalveerde kerstomaatjes op en versier met de kappertjes. Bak de taart 8 minuten in een oven van 220°C.

Recept: Kok & Co.

Onze partners