Pittige tomaat met garnalen

08/06/11 om 17:48 - Bijgewerkt om 17:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2:

  • 4 stevige vleestomaten
  • 200 g Noordzeegarnalen
  • 1/2 kropsla
  • 3 eetlepels stevige mayonaise
  • 1 mespuntje zeevruchten- of visfond (in poedervorm)
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • zout
  • gehakte peterselie

Bereidingswijze

Hol de tomaten voorzichtig uit met een lepeltje. Bestrooi de binnenkant met zout en laat de tomaten omgekeerd 30 minuten uitlekken op een rooster. Dep vervolgens de binnenkant zo droog mogelijk met keukenpapier.

Pel eventueel de garnalen. Laat de zeevruchten- of visfond oplossen in een eetlepel warm water. Meng de mayonaise met de fond en het chilipoeder.

Net vóór het opdienen mengt u de helft van de garnalen met de mayonaise en vult u elke tomaat met dit mengsel op. Schik de gevulde tomaten op een bedje van kropsla en versier met de rest van de garnalen en gehakte peterselie.

In de plaats van garnalen kunt u scampi, stukjes krabvlees of tonijn gebruiken. Dezelfde vulling kan dienen voor het opvullen van paprika's (eerst kort blancheren), uitgeholde stukken komkommer, witloofblaadjes, halve meloenen of halve perziken.

Lees meer over:

Onze partners