Kippenbouten met wortelstoemp

© Getty
Voor 4 personen
  • 8 kippenbouten
  • sap van 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 teentje look
  • peper
  • zout
Bereiding
  1. Verwijder zo goed mogelijk alle veertjes van de kippenbouten. Maak langs weerszijden 3 insnijdingen van zo’n halve centimeter diep. Kruid de kippenbouten flink met zout en peper van de molen, wrijf deze kruiden goed in het vlees.
  2. Maak de marinade met 3 eetlepels olijfolie, het sap van de citroen, oregano en 1 teentje geperste look. Leg hierin de bouten en wrijf de marinade goed rondom de bouten. Laat minstens 1 uur op een koele plaats marineren, maar langer is lekkerder.
  3. Verwarm de oven voor op 220Ā°C. Bekleed een bakblik met aluminiumfolie (dat bespaart je heel wat lastig afwaswerk). Leg de kippenbouten op een ovenrooster, schuif ze in de warme oven en schuif ook het bakblik onder het rooster. Laat de kippenbouten 45 minuten roosteren en serveer met wortelstoemp.
  4. Optioneel: maak een mosterdsausje. Warm hiervoor 2 dl zure room op met 2 eetlepels mosterd. Kruid met een beetje kerriepoeder. Laat goed warm worden en dien onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content