Pittige jam van pompoen en abrikoos

14/06/11 om 08:54 - Bijgewerkt om 08:54

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 50 gedroogde abrikozen
  • 800 g pompoen
  • 800 g fijne suiker
  • Sap van 1 citroen
  • Sap van 2 sinaasappels
  • 2 vanillestokken

Bereidingswijze

Laat de abrikozen een nacht weken. Schil de pompoen, ontdoe van pitten en snij in dobbelstenen. Laat de abrikozen uitlekken en snij in dobbelstenen.

Doe pompoen, abrikozen en suiker samen met het citroen- en sinaasappelsap in een grote pan. Snij de vanillestokken overlangs door en voeg ze toe. Laat alles 40 min. pruttelen op zacht vuur en roer regelmatig.

Verwijder de vanillestokken en doe de jam in schoongemaakte glazen potten. Laat afkoelen en sluit de potten hermetisch.

Onze partners